Direktlänk till inlägg 30 mars 2009

En helt vanlig dag.

Av Ulrika - 30 mars 2009 15:36


Har idag varit på vift. Har åkt till grannstaden för att besöka Swedol, Makens Mekka, samt Jysk, inte mitt Mekka men ganska bra ändå.

Vi införskaffade ett bord med fyra stolar till personalrummet i fiskberedningen. Mörkt brunbetsat, skitsnyggt. Och idag fick rummet en matta och lite bilder på väggarna. Ganska snyggt om jag får säga det själv.


Och otroligt mycket härligt att slippa springet in till oss för toabesök och diverse under fisket. Och skönt för dom att slippa behöva Våldgästa oss för toabehov.

Så skönt för alla parter.

När fisket pågår så är man så himla slut i kropp och själ, då är det skönt att slippa tänka på hur det ser ut i vårt eget badrum, jag städar när vi har uppehåll, och hör sen!

Hur himla kul är det för en kvinna att ha folk vandrandes till ens toa när det är totalt kaos i hela huset och toan i synnerhet?

Inte kul alls kan jag tillägga.


Men nu är det fint därute. Ett tvättställ behöver vi, vi har ett men det är så stort att vi i så fall måste ställa toan snett, och det är både opraktiskt och skitfult.

Nu har vi hittat ett jättesmalt tvättställ för rätt hygglig penning så då är det fixat.

Nu har vår personal pentry, mikro (köpte ny in till oss så får dom ta den gamla hehe) och toa. Voila! Klart och betalt.


Sen så köpte jag lite nya kuddar, ej dun/fjäder och risk för djurplågerianskaffat, utan några fiberkuddar. I stugan har vi några skitkuddar och jag vill helst slippa ta dom hemifrån. Sen vill vi ju ha myskuddar i sofforna också.


För ett par år sen tog ju Maken fel på skräp och ickeskräp och kastade våra sängkläder inkl. madrasser från stugan. Vi tog hem dom för tvättning men se det glömde han. När jag skulle ha det var det borta. Ganska harmeligt och ack så jäkla onödigt och dyrt dessutom.

Detta påminde jag honom om idag!

Tyckte det var dags att ta ner honom på jorden lite, han klagade nämligen på det enligt honom tveksamma behovet att JUST NU köpa fler kuddar.

Därför kände jag mig nödgad att påminna honom om han kostsamma misstag. Igen.


Turligt nog så kom han just då inte att tänka på när jag eldade upp vår nya mikro som jag fick av pappa. Det sista jag fick av pappa ett par veckor innan han dog var denna mikro.

Och så skulle jag göra knäck.

Började glatt på vanliga sättet, i med ingredienserna i den stora skålen som användes för just detta ändamål. Vred på mikron på några minuter. Som vanligt alltså. Inget konstigt alls.

Fick dåligt i magen akut och uppsökte toan. Så hörde jag mikron plinga och tänkte att det var ju ok, jag rör om och kör vidare när jag är klar..

Jo, tjena!

När jag kom ut så var det rök överallt. I mikron stod skålen med brinnande materia i. Sockret hade bränt fast och börjat brinna.

Jag tog skålen med dubbla grytvantar och kastade ut eländet genom ytterdörren, det var nyårsafton 2002. Skålen sjönk över en meter ner i drivan.

Det var -32 grader och jag skulle försöka vädra.

Jo, tjena igen!


Efter två sekunder förfrös man tårna, så jag fick försöka korsdrag-metoden i perioder. Sen skurade jag mikron trettisex gånger utan att lukten försvann. Vi ställde den i kallförrådet men efter några månader fanns lukten kvar *sucka*

F´låt Pappa. Att jag var så ovarsam med mikron. Jag tog dock mitt ansvar och skämdes när jag var tvungen att köpa en ny *skakar skamset på huvudet*


Efter detta har en mikro till inhandlats. Och nu senast denna fiffiga hörnmikro som vi köpte för några veckor sen. Perfekt. Och hellre köpa nytt till oss själva än till personalrummet *skakar harmset på huvudet och nickar sen glatt*

Eller hur?

;)

 
ANNONS
 
Mofs..helt enkelt

Mofs..helt enkelt

30 mars 2009 17:01

Fullt ös i ert liv ju å knäckkok som iallafall roade mig som slapp städa och annat som det medförde*hahahaha*

http://mofs.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ulrika

30 mars 2009 19:19

Tja, lite städning blev det ju. Nyrenoverat i köket hade vi, sen några veckor ny inredning och nya tapeter. Skura var ordet som gällde det nyåret! suck.
;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se