Direktlänk till inlägg 8 april 2009

Välfärdssamhälle???

Av Ulrika - 8 april 2009 22:01


Som avslutning på mitt livs mest bloggade dag (många inlägg blevde´) tänkte jag förtälja om morgonens info. Den gjorde mig mörkrädd, var är välfärden på väg??


Imorse var jag ju på lab för provtagning. Det gick ju snabbt så jag tänkte kika in hos arbetsterapeuten. Jag är ju själv utbildad arbetsterapeut men har inte jobbat på sexton år, men trodde allt var mer eller mindre som det var då.


Pyttsan!


Tänkte be om en kildyna. Har haft en hård dyna som gör att jag kan sitta bättre på en köksstol, ökar vinkeln i höften och gör en bättre sittställning för mig och mina diskbråck. Att kunna sitta på en köksstol är ju något som främjar det sociala faktiskt, samt att det gör att jag kan sitta bättre på mina kurser utan att få så sabla ont direkt.

Endel tycker ju att det bästa som finns är att sitta på köksstolar. Dock ej jag. Räkna inte med mig i den ryggkategorin!


Nåja, kikade som sagt in för att "begära" en ynka kilkudde.

Nej, nu är det nya boliner som gäller. Nu får man KÖPA sina hjälpmedel själv. En lång griptång kostar väl ca 300 spänn (tack och lov så har jag både en kort och en lång). En käpp kostar cirkus 3-500 kr. Eeh, du och jag dr House... nej, bara du dr House *konstaterar*


Hade liksom lekt med tanken på att en käpp skulle vara fiffigt hemmavid de perioder då jag går sämre t.ex dåliga morgnar. Tänkte att det kunde underlätta ryggen om jag haltar mindre. Har ju kryckor som jag måste ha när det är som värst, vid ryggskott el.likn, men en käpp är ju smidigare tänkte jag naivt.


Fulful tanke smög sig in i min försvarslösa kropp.

Nog är det väl själva faen att nu ska man köpa sin jäkla rullstol eller rullator när man behöver en. Kanske att man får leasa en det vet jag inte, men ändå!!

Ska det vara en klassfråga vem som ska kunna gå till affären utan att slå ihjäl sig när man är 85 och vinglig?


Ska den rike kunna röra sig ute med en rullator med sittkudde och korg, för den kostar ju upp till 2500 kr, medans den fattige får stå inne och titta på genom fönstret?..


Helsikes så förbannad jag blir när jag tänker på det. Nog har jag råd med denna kildyna för 300 spänn+ frakt, det är inte det.

Men förr så utprovade vi (arbetsterapeuter) hjälpmedel av olika slag, behövde du en griptång så fick du en. Samma gällde kuddar, toaförhöjare mm. Nu fick jag ett par kataloger fulla med hjälpmedel, priser och internetadresser..

Dom sa där (arbetsterapeuterna på VC) att det går väl an för mig som är van med Internet och shopping, men 80-åringar?? så sant så..


Tänk er följande scenario. Tänk en tant på 80 år, lite skröplig och stapplig, hon tappar en disktrasa... Nu ska den ynkliga gammeltanten ner på knä och krypa efter sin trasa, nej nej, men har hon en rik och välartad gosse till son så kanske hon kan hoppas att han kan köpa en griptång till mamsen när hon fyller jämt nästa gång *muttrar*


Vill INTE bli skröplig! Vill Inte!

Hoppas bara jag har råd med min ålderdom. Sjukpensionär vid yngre år. Skitdålig pension. Skitdåliga experter som spekulerat bort en del av pensionen. Skröplig nu = skröpligare sen?? mostlajkli.

Börjar samla lite tiokronor nu. Öronmärker dom till hjälpmedel på ålderns höst.

Inaffsädd.


Tjillevippen!

 
ANNONS
 
Eva igen .....

Eva igen .....

8 april 2009 23:15

*mmmmm nickar igenkännande!*
Min egen mamms fick cancer vid 60års ålder, aldrig vart sjuk i hela sitt liv, jobbat å sletet och vad får hon då veta!!! jojomensan, tack för de regeringen! hon fick minsann betala för sitt eget cellgift! *väger med båda händerna* pest eller kolera... kan ja betala eller kan ja inte.... hm... vet ju de att JAG INTE kan.... om ja skulle få samma sjukdom... Hon dog ett år efter prognosen... *suck*
Nåja, ut led är tiden... måtte idioterna i regering osv ta sitt sans till fånga.. undra om hennom Murphy hittar till dom med???
Natti natti..."ses imöra"

http://hexkatterhimlahundar.bloggagratis.se

 
nilla

nilla

9 april 2009 08:19

Ja, detta är FÖRJÄVLIGT!

http://thenilla.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se