Alla inlägg den 4 maj 2009

Av Ulrika - 4 maj 2009 22:46


Gu va jag är klantig. Jag skrev nyss ett inlägg med en massa länkar från mina bloggvänner, bytte flik och markerade, bytte tillbaka flik och klistrade in tills... ja va tror ni, jag hade klickat bort mig själv. Jäklaskit!


Orkar inte formulera om mig ikväll utan tar det imorgon. Vad jag tänkte var att det skulle vara kul om man fick se lite mer hemifrån bloggvännerna, t.ex så har ju några lagt ut Utsikten, utsikten från altanen, balkongen eller stugan. Så himla kul att se. Jag kan ju tycka själv att min utsikt med snön kanske inte är så kul att se, men det kanske den är för någon annan..


Imorgon ska jag försöka lägga ut guidad tur i mina jäkla skrymslen som jag röjt, alternativt syrummet om jag hinner göra klart. Jag har ju utlovat bevis och dom kommer... var så säker!


Avslutar med en tanke att bära med sig...


Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka,

men morgondagen är vår att vinna eller förlora


Nattinatti

;)


Av Ulrika - 4 maj 2009 22:27


Och det är jag med. Men jag har ändå varit på tippen och slängt lite porslin och vanligt skräp, en dvd, och en walkman a la cd. Sen var jag och skänkte lite böcker till Röda Korset, eller lite och lite, dom har inte plats för dom knappt. Men jag sa, Virginia Andrews samlade verk kan ju aldrig vara fel ;) och dom höll med. Dessutom fick dom ett gäng lexikon och pysselböcker. Skönt att ha dom väck.


Imorgon måste jag bli färdig med mitt jäkla syrum, börjar bli less nu. Jag har mina 56 literslådor och jag har ställt tre under mitt bord, två för vadd och mellanlägg och en för små tygbitar. Sen har jag några mindre för UFO´n (UnFinishedObjects på quiltspråk) och färdiga alster mm.

Så det är någon timme kvar så ska det väl bli klart. Orkar snart inte mer.

Måste ju ta det lugnt torsdag så jag orkar fara iväg på vår ev. hotellvistelse på fredag.


Fick förresten besked idag att mina bröst är ok. Det är ju nästan en månad sen mammografin, min första. Jag fick hjärtat i halsgropen när jag fick mammografilappen och ett landstingsbrev samtidigt. Gulp. Så nu kan jag på allvar börja mitt silvertejpande. Jag har kommit fram till att det bröstlyftet känns bäst i nuläget. Kanske jag visar Maken på fredag när vi träffas, nyklippt, bröstlyft och tjusig *längtar*

Men det var farbror doktorn som skrev att mina prover artar sig bra, nya prov om ett par veckor men det bättrar sig. Och det känner jag ju också.

Sen fick jag ett litet paket från Lapp-Elisa med några tyger jag beställt. Glädje var det med posten idag.


Av Ulrika - 4 maj 2009 18:44


Herreminje, sa farmor när kraftuttryck krävdes, och hällades. Jäsikens var också något som lät då och då hos henne, hon var inte religiös bara lite skenreligiös. Kom någon tant så rakade hon ner alla spelkort i en låda, i panik, ingen fick se vad hon gjorde ;)

Ni som läst tidigare vet ju vem min farmor är lik. Jo se nedan..

Faktiskt riktigt likt. Som sagt utan pipan då.


Dagen har avlöpt utan några större mankemang från min sida. Vi har haft strömavbrott en bra stund, vilket föranledde ett samtal till Maken.. hur vet jag om det är hos mig eller hos alla. Grannen är inte hemma.. efter en stund fick jag tag i grannen och såg att vi delade problemet, skönt då behöver jag inte göra nåt.


Makens motorproblem är avvärjt och vi diskuterar en ev hotellvistelse till helgen. Saknar ju honom, funderar på att jag och polaren T´s fru S, min kompis (fattar ni?´;)) och jag ska köra och möta dom halvvägs, bo på hotell, slöa och ha det gott.

Vi får se.

Jag har nu i mitt röjningsprojekt lyckats röra till allt uppe igen, det som såg ut som ett straxavklarat projekt har nu blivit ett nytt kaosprojekt.

Sorterar under min stryk/skärhylla. Ojojoj... gissa hur mycket tygbitar jag har, sådana som är för stora för att slängas och för små för att återbördas till tygskåpet, fel fel fel, drygt 56 liter kan jag säga.


Men snart tänkte jag bli klar. Ryggen och orken har dock tagit slut, orkade bara dra fram en massa grejer men inte städa bort dom igen. Men snart så *dregglar*

Snart är jag klar och då ska jag förevisa min övervåning i bilder, det har jag lovat. Bevis dom utlovat! Bara en sån sak!

Av Ulrika - 4 maj 2009 10:37


Inte riktigt hela mitt liv utan bara idag. Utomhus ser det ut så här precis nyss..


Status 4:e maj

Ni ser, snöhögarna, och bakom vår tomt syns båthamnen och det vita där är ... just det IS. Fast det har börjat bli små gluggar med smältvatten och svanarna har kommit.


Nedan så ser ni mitt vardagsrum, i väntan på en tekopp kallar jag denna installation ;)

I väntan på teet

Ojsan, jag vek undan knät men tofflan syns ;) Lite skit på linsen ser ni också i form av runda ringar. Bruna väggar och soffa *gillar* ni ser också min lille laptop, vilken sida som var uppe vet jag inte, om någon känner igen den ring! ;) Kanske det är Stort och Smått (nu är jag på redigera inläggsidan ;))

Tror mig också se en topp av Homers svans bakom texten. Just nu har han en knäfas, skall vara i knät ofta och mycket och eftersom han också är i en hårig fas ser jag ut därefter...


Nedan syns ovan sagda Homer ligga på sin favvoplats förutom knät då, på våra två modem, bakom datorskärmen, ofta syns några tassar famla efter tangentbordet när man skriver ;)

Homers modem

....så ser det ut hos mig just nu. Mitt i vardagens verklighet. Hos mig. Just nu.


Fridens!

Av Ulrika - 4 maj 2009 09:07


Vad har jag i agendan idag? Visst låter det snajsigt, agendan? ;)

Nå, jag har inte ett smack i agendan. Tur det förresten, jag har ryggont. Tänkte ändå göra klart däruppe, garderoberna är ju klara egentligen, men det är lite fix kvar ute i rummen kan man säga. Lite grejs som ska städas undan, vill ha mer tomma ytor i mitt syrum, för sen ska här sys hehehe...

Jag ska märka upp några lådor och tänkte städa under stryk/skärbordet.


Sen tänkte jag oroa mig för onsdagens klippning. Har ju grunnat länge om eventuell klippning och nu ska jag dit. Jag blir nog inte alltför vågad, vill inte ha kort hår, men lite kortare vill jag ha.

Jag är inte bara ambivalent jag är tveksam också!

Jag ska då klippa någon dm iaf, sen får vi se. Kanske jag kör någon slingning senare när färgen jag har tonat bort. Jag menar då min självfärgade färg, inte min egen. När jag var barn så hade jag riktigt rött, det bleknade i tonåren, när jag blev vuxen och sedemera ville ha rött då var det mer guldrödblont.

Nu är det nog dags för mitt gamla röda, kanske med slingor, men det får bli närmare sommaren.


Ni som undrar.. Ja, vi har ännu fläckar med snö häruppe. Nog pratat om det.

Maken undrade menande hur vi hade det med snön häruppe. Syns gräsmattorna? Hörrö skitmake, det är MAJ, klart att gräsmattorna syns. Det är bara delar av högarna kvar fattarö.. tss, ja bah typ eh *skakar på huvudet och himlar med ögonen*


Men ja, det finns kvar. Jag ska ta en bild nu direkt faktiskt, och visa er som inte vet hur snö ser ut i maj *kommer på*

Fortsättning följer...


Fridens!

Och en liten tjillevipp!

Av Ulrika - 4 maj 2009 07:56

Puh såg på sina två tassar.

Han visste, att en av dem var den högra,

och han visste, att när man hade beslutat sig för

 vilken som var den högra, så var den andra den vänstra, men han kunde aldrig komma ihåg,

 hur man skulle börja.


-Nalle Puh-

Tidigare månad - Senare månad
Skapa flashcards