Senaste inläggen

Av Ulrika - 14 maj 2009 08:20


Ny dag yeah.. Yippiii äntligen morgon. Vilken härlig dag!!


Nu blev ni paffa va? Nu trodde ni jag var pigg som en ... piggvar va? Nej, inte så där precis.

Steg upp för ett tag sen, kan knappt gå, men jag sov rätt gott. Inte så länge kanske men gott. Ryggen smärtar och fötterna har inte lust med promenader. Toapappersrullen var jag tvungen byta (ackack) och så hade dom jäklarna limmat fast skarven så in i h-vete att jag till slut fick nog och rev upp sju lager och torkade mig med småbitar och lurviga rutor *morrar dovt*


Men, jag är nykissad, torkad och fin. Doftar som en nyponros från armhålorna, håret är borstat och uppsatt a la hästsvans.

Byxor på, och en bh... vips står där en typ redo att möta dagen.

Mjae, jag SKA göra mig klar. Eventually. Jag är ganska världslig, pratar mycket engelska i mitt liv, eller svengelska är väl mer rätt. Jag och Maken har som sagt samma humor och vi kör med vissa ord som vi direktöversätter, typ no danger on the roof, tejvelrubber (tavelsudd) , loosingword (lösenord) etc etc.

Vi förstår varandra jättebra. Vissa ord är taget från tv eller film, typ eventually som Manuel sa i Fawlty Towers...


Ja, det var lite om mitt liv nu på morgonen, i Sverige, i verkligheten.

P.S Jag har inte kowscareness...

Av Ulrika - 14 maj 2009 00:12


Klockan är tolv och jag har inte gjort annat sen jag kom hem kl 23, än att skriva och svara på kommentarer.

Riktigt väl spenderade minuter m.a.o ;)


Har varit på avslutning ikväll. Jättetrevligt som vanligt. Vann på vårt lotteri gjorde jag också. Yippii, lite mer tyg ;) Jag hade ju så lite *skrattar djävulskt*

Jag är alldeles stinn av alla mackor jag glufsade i mig, vi hade knytis och vi åt smörgåsar, alla tog olika ingredienser till mackorna. Kanongott. Åt fler än en kan jag säga. Drack te och cider, och tog en yttepyttebit lingonkaka, knappt värd att nämnas. Den var god. Allt var gott. Därför är jag stinn.


Nu ska jag gå och ta lite piller och nanna kudden. Ingen tekopp ikväll..

Kanske shoppa shaktimatta imorgon. Vi får väl se..


Nattinatti everybody!

Av Ulrika - 13 maj 2009 17:10


Ska ju iväg på avslutningen på vårens quiltträffar.. måste handla lite först. Både till träffen och till mig själv. Måste ha lite tröstmat/snacks.

Känner mig ensam och tragisk.

Känner mig som en gammal gammal gumma, ledbruten och trött. Ja, tragisk helt enkelt.Bjuder på en extra Puh, kvällen till ära.


Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen

 och vänta på att andra ska komma till dig.

Du måste gå till dem ibland också.

-Nalle Puh-


Så sant, så nu ska jag ut till dom andra i andra änden av min skog ;)


Ha en trevlig kväll!

Av Ulrika - 13 maj 2009 17:09


Konstigt hur vissa låtar triggar igång vårt humör, denna tycker jag är jättebra men när jag lyssnar på den blir jag ledsen.

Lyssnade mycket på denna när jag mådde pest..

Synd, den är ju bra ;) men jag förknippar den med sorgsenhet..

Av Ulrika - 13 maj 2009 17:05


Skrev ju häromsistens ett inlägg som var ett rop på hjälp, tack Mofs för att du försökte rädda mig ;)


Jag letar nya favoritlåtar, sitter på youtube istället och letar gamla-hur kommer det sig?

Har inte hittat så många nya favoriter och jag vill så gärna ha lite nytt att lyssna på när vi flyttar ut till stugan. Fylla iPoden med lite nytt härligt stoff. Bara bra låtar alltså.


Här kommer en favorit, en annorlunda en. Egentligen inte min smak men denna är jättebra...

Av Ulrika - 13 maj 2009 14:30


En dag full av verksamhet, eller inte så mycket kanske. Eller inget alls egentligen.

Känner mig seg och sliten, av vad vet jag inte. Har inte slitit så mycket de senaste dagarna. Resan i helgen kanske, jag har ju upptäckt att jag blivit äldre och allt blir jobbigare.

Efter helgens katastrofala sängar så har jag sovit som en stock. Jag väljer att tro att det är resan som satt sina spår och inte ålderdomen ;)

Så här är det att kämpa med ett gäng sjukdomar. Ibland så går man i en mindre vägg (vill inte säga väggen för det är nåt annat) och allt stannar upp. Det gäller att hushålla med de krafter man har, och fokusera på det positiva. Jättelätt? Nej, jättesvårt.


Nu har jag en galen katt som skriker HÖGT så liten hon är, riktigt djungelvrål... kan betyda att hon vill ha mat eller bara är sällskapssjuk. Dessa vrål är lite svårtydda. Den andra han är som vanligt pigg att följa med mig vart jag går, så fort jag ställer mig upp så hoppar han ner och springer förväntansfullt mot trappen. Målet för honom är att gå upp och få smaka go (kattgodis är lika med torrfoder), och om han får smaka nere spelar ingen roll. Han ska ha godis uppe.

Och då har man en lurvig best framför fötterna hela dan..


Det är roligt nästan jämt.


Vad som också är roligt det är när man tar nya dammsugaren,

Electrolux Ergorapido, och vänder på denna dammsugare och ser vad som är under.

Det är en höjdare.

Jo, en halv katt.

En halv Homer för att vara exakt. Homer löser så in i h-vete med hår, ja Allis också, så det rullar stora bisamaktiga råttor med katthår precis överallt...


Den är bra dammsugaren, för korta ryck. Ska man använda bara den så skulle jag tänka om. Jag använder min för att ta det värsta, den är lite väl klumpig och kommer inte in under soffor och annat.. Däremot är den ju enkel att slita fram när man måste röja upp lite.


Tänkte i mitt stilla sinne när jag stod och slet hårtofsar som tjorvat in sig i dammsugaren, hur skulle den sett ut om den kommit åt ALLA dammråttorna, även dom som flytt in under soffan?

Hemska tanke!

Av Ulrika - 13 maj 2009 10:30


Denna onsdag är nu en bit gången. Jag har fått en ros som jag skickat vidare, dessutom har jag skickat vidare den award jag fick från Mofs förra helgen. Har klurat då den ett tag.

Helst vill jag ge åt alla jag "känner" och ni får mentala rosor/awarder, men ibland vill jag också framhäva vissa personer och ge mer personligt...


Nytt stycke, ny mening och stor bokstav (minns ramsa från skolan


För övrigt är onsdagen seg. Är stel och det värker i axlarna, dagen blir alltså lugn.

Köket är belamrat med papper och ser ännu värre ut än det är. Igår tog jag några små stunder på kvällen och sorterade en bunt då och då.


Ikväll har vi avslutning i vår quiltförening. Ska bli kul, och därför tar jag det lugnt idag, för att inte förstöra kvällen.

Vi ska ha knytkalas, dock något uppstyrt för att undvika att alla tar slisk, vi har tänkt oss smörgåsar och bara en sort slisk...

Sen ska vi ha ett litet lotteri, och en liten handsömnadsgrej att pyssla med. Lugnt alltså. Som jag vill ha och behöver det.


Maken har tråkigt, de får inte fiska idag pga att salteriet fått in för mycket fisk. Vissa samlar på sig och skickar allt på en gång, bara för att var djävliga skulle jag tro. Nåja, det blev fiskefritt idag alltså, FF som ni vet ;)

Fast det tråkiga är att det blir den lite längre pga att det ska bli kulingar närmsta dagarna, och då blir det ju lite trist för Maken och polaren T.

Nå, jag har trist jag också kan jag tillägga. Särskilt när kroppen säger ifrån, det handlar om soffan och tv´n och det kan ju bli tradigt i längden...


Nu ska jag gå och ta mig något att äta, jag har så svårt att äta på morgonen när jag har mycket värk. Tappar matlusten totalt, men nu känner jag att jag måste försöka pilla i mig nåt, jag mår nästan illa. Mycket medicin på tom mage är inte så smart, men vem har sagt att jag är smart? Jo, just det - ingen!


Så te och en filmugg ska det bli.


Ha en härlig onsdag alla ni därute!

Av Ulrika - 13 maj 2009 10:13


I och med Rosen nyss så tog jag mig i kragen och ska nu skänka bort den fina awarden jag fick från Mofs häromsistens. Denna alltså.

Känner att det liksom känns som ett stort åtagande att ge bort denna, eftersom den känns lite kämpaglödig. Jag känner det som en kämpapåaward, och så ska jag se den när jag skänker bort den.


Man kan ju se lite av varje i denna, och jag väljer som sagt att se den som en kämpavidareaward. Ni som får den får ta det som ni vill...

Eva för att du kämpar på med smärtor och allergier...

Lotta för att du kämpar med din fibro.

Snäckan för att du kämpar med ditt jobb och din fibro, och för att du orkar med bakslagen.

Camilla för att du har ditt att kämpa med..

Pia för att du kämpar med din fibro och nu med din sorg..


Så, vassegoda....

Kramar till er alla!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se