Senaste inläggen

Av Ulrika - 19 maj 2009 11:47


Det är skillnad på könen. Många olikheter är det och pannor stöts blodiga i heta diskussioner som ofta inte leder någonstans.


Jag kom att tänka på något som hände för många år sen. Vi var ett gäng damer som satt och pratade strunt. Som så ofta när damer kommer i samspråk så kom ämnet karlar upp på tapeten.

Självklart duggade historierna tätt om våra karlar och deras egenheter och "brister". Stämningen var fnittrig och skämtsam.


En kvinna sitter helt tyst. Inte ett ord, en min, en nick eller ett hummande. Först när ämnet började vara uttömt så ljuder hennes stämma. Och så den ljöd.


Hon kunde inte förstå hur kärringar (hon sa NI kärringar) sitter och gnäller om våra karlar hela tiden. Skilj er då! Hon menade att vi borde skämmas som satt och lämnade gnällde om såna småsaker, retade det oss skulle vi lämna honom.

Vi borde veta att vi inte nödvändigtvis måste ändra på våra partners utan att vi får anpassa oss i stället! Ni kan inte förvänta er att allt ska göras på Ert sätt. Sarkasmen dröp.


Vi satt helt paralyserade. Stumma. En stund. Då efter fem sekunder brast det:

-Vafan är det du sitter och säger? började det ljuda från alla håll och kanter. Säger du att jag inte älskar min man? osv osv


Även jag fick svårt att hålla tyst och jag lät min ljuva stämma ge svar på tal.

Jag sa att jag älskar min Make otroligt mycket och jag kan inte ens tänka tanken på ett liv utan Honom. Han är snäll och omtänksam och den Rätte för mig.

MEN det gör mig inte blind för vissa saker som retar mig.


Jag fortsatte med att om alla gjorde som hon sa, skulle ingen vara gift vidare länge. Ska man göra likadant på arbetet, alla klagar ju på sina arbeten, ska dom då säga upp sig eller hålla käft? Man kan ju trivas på sitt jobb men ändå störa sig på vissa saker. Är inte det naturligt. Säga upp sig om man klagar...

Snacka om kaos på arbetsförmedlingen ;)


Bara för att man lever ihop kan man ju inte leva två olika parallella liv utan att man kompromissar. Och varför ska då jag känna det som om det är jag som alltid kompromissar mest?

Om han t.ex ber mig parkera närmare bron så tänker jag på det när jag ska parkera nästa gång etc..

Jag upplever att jag försöker anpassa mig men det jag vill att han ska göra struntar han i. Det är ju inte värsta sakerna jag kräver heller, typ sätta skräpet i soppåsen, plocka undan kaffekoppen, hjälp med städning... Inget orättvist alls.

Skulle han göra dessa småsaker skulle mitt "tjat" minimeras, för jag upplever nonchalans när han struntar i dom. Det känns ju som att -Det skiter jag i, hon tar ju ändå bort det...

Även om det inte är så uträknat av honom, utan det går av gammal vana. Jag orkar inte tjata så det går fortare om jag gör det själv..


Det var ju det vi diskuterade, med en glimt i ögat förstås.

Sen så känns det ju ofta lättare när man fått tjata av sig lite och sett att andras karlar är i princip likadana. Det lättar lite på trycket, jag känner mig inte ensam och jag kan komma hem på bättre humör.


Jag har dock aldrig upplevt ett sådant utbrott med en sådan svada som hon kom med. Och som en blixt från en klar himmel.


Sen gick det några år och jag fick reda på att hon var skild, hennes make lämnade henne för en kvinna han haft på sidan av i fjorton år.

Det förklarade endel. Kanske hon visste om Andra kvinnan, men inte tordes göra något för att han skulle lämna henne. Jag vet ju inte. Jag bara antar.

Av Ulrika - 19 maj 2009 06:21


... redan morgon. Har sovit som en liten liten kvist. Inte som en stock alltså. Var trött som tusan igår kväll, somnade väl vid tolvdraget, väntandes på Makens godnattsamtal. Det kom aldrig, han var ute på jäkliga vatten, gällande täckning men han skickade ett godnattsms. Så jag somnade lugnt som en liten barnakropp.


Men vaknade kl 02, snuvig och frysande. Tassade upp och hämtade filtar. Somnade inte om.

Gick ner och skulle koka te, men ångrade mig. Satte på tv och dumglodde. Somnade efter en timme halvliggandes på soffan. Vaknade kl.05 av att nacken var bruten. Ja, inte bruten på riktigt förstås men den var ond som satan.


Identifierade en fläck på kudden som dreggelfläck, den var lik Afrika ungefär. Men min onda nacke och kropp lät mig inte beundra fläcken länge. Nacken var ond på mig.

Och det förstår jag, det skulle jag också vara om jag sovit i den ställningen.

Insåg att det räckte om nacken var ond så jag förblev glad och pigg som en nyponros.


Sen halvdåsade jag till halv sex, som en robot stapplade jag upp och ansåg att nu får det vara nog. Tog allergipillret imorse, kanske det är därför jag är snorig *hoppas*

Jag har ju förmånen att kunna sova under dagen om det behövs, jag är iaf ledig dagtid, sen om det går sova är en annan sak.

Blev så jäkla trött igår sen när pappersarbetet var avklarat, kände fibrotröttheten ligga på lur..


Nu blev ju detta ett himla kul inlägg va?

Nå jag käckar på mig lite. Ok, härliga dag. Nu väntar livet, energin, utopin och antropin... (stryk det där sista jag bara hittade på..)


Fridens ävribaddi!

;)

Av Ulrika - 19 maj 2009 06:10


Om man inte vet var man ska

är det ingen idé att skynda sig.

Man vet ändå inte när man kommer fram.


-Nalle Puh-

Av Ulrika - 18 maj 2009 22:37


 Om du vill göra en sång lite mera gnolig kan du lägga till några tiddelipom.


-Nalle Puh-

Av Ulrika - 18 maj 2009 20:21


Här kommer en liten guidad tur på vår stuga. Bilderna är blandade från olika år, årstider och hela köret. Sökte bilder som tusan, vissa var jättefina men då skymtade jag något elände i bakgrunden och som inte finns längre. Dessa bilder är mest sanna..

Ska ta nya jättefina i sommar, vi gjorde ju ny grillveranda förra sommaren, iår ska vi göra kajen helt ny. Isen har med åren sprängt sönder den så nu är den livsfarlig..


Stugan är belägen på en ö ute i Kalix Skärgård. Vägen dit går båtledes, ingen väg för bilar (hurra). Mitt på holmen är det skog, alla har strandtomter och på ön finns ca 10 stugor varav hälften har folk i sig. Resten står mer eller mindre tomma.


Stugan från havet

Vårt paradis på jordenStugan

Vi ska bygga ut stugan om något år, bygga  ett riktigt sovrum, då kanske vi tar altanen samtidigt. Den är lite smal. När den gjordes var virket dyrt och man gjorde så smalt man kunde. Maken har byggt bägge stugorna, denna åt sin mamma sen hon blivit änka.


Gäststugan


Denna byggde Maken först, en stuga åt sig själv. Då var gamla stugan kvar ungefär där jag stod vid fotograferandet. Hans Mamma blev då så avundsjuk så hon började ta över stugan. Då byggde han en större till henne. Hon dog samma år som vi träffades. Då tog vi den större.

Denna ska rivas eller säljas. Den används inte något mer. Vi vill hellre ha platsen till odlingsytor och till utbyggnation av sovrum..


Bastun

Dyr byggsats. Värt varenda öre. Vi bastar nästan varje dag.

Inte så länge men en stund.


Dasset

Maken tog bilden i gräsperspektiv, han är duktig min Make. Jag skulle aldrig lägga mig i gräset. Spindelhelvetena finns där. Dom hörs inte. Men jag ser dom jag...


Utsikt från dasset..

Vill med detta säga att det är ganska trevligt att sitta därute och kacka. Vi har stora fartyg som passerar en liten bit ut bara.


Bild tagen längst ut på vår pir, nedanför stugan.


Allis framför fötterna.

Detta är en vanlig syn därute, man kommer gåendes på tomten och då gäller det att se upp, eller ner. Katterna slänger sig som en kamikazepilot framför fötterna, de vill nämligen bli kliade på magen en stund. Det får dom. Lite jobbigt bara när man har händerna fulla med matkassar...


Och ja, det är mina tår. Dom är inte vackra. Maken är rädd för mina fötter. För mina långa tår. För dom kan nypas. Hårt. Det förtjänar han. Som inte dyrkar Hustruns fötter ;)

Lägg märke till den blåa tånageln, på andra foten var stortånageln blå, men den är dold under katten. Samma dag tappade jag bägge naglarna. Det var fint.


Vill avsluta med två bilder, ena på sädesärleungarna som alltid fötts upp i en vattenkanna på bron. Men sen vi kom ut med katterna så spikade Maken upp den på väggen så dom skulle vara ifred.

Men förra sommaren kom dom inte tillbaka till kannan, då rev vi den fort. Det var inte så fint med en solblekt, sprucken vattenkanna på väggen ;)

 


Nedanför dasset plockade vi dessa bär. Vi har grannar som gärna kommer och plockar "våra bär", sju meter från vår stuga. Tycker det är ganska fräckt.

Vi har planer på att sticka ner en skylt med ordet pissränna... eftersom vår DassIsak utmynnar där *skrattar djävulskt*

Åkerbär

Av Ulrika - 18 maj 2009 15:04


*fanfarar*

Pappersorteringen är avklarad. Jubel i busken! Datorrummet/kontoret är numera i fint skick, nästan som nytt. Allt är bortplockat och papper finns i pärmarna.


Smärre småprojekt finns dock fortfarande kvar, vissa pärmar behöver en rejäl genomgång, papper ska sättas i rätt ordning, inaktuella uppgifter ska bort osv

Det är iofs något jag kan skjuta på men det har jag inte tänkt göra, har börjat med en pärm nu för det kan jag ju göra framför tv´n i soffan.


Nöjd är ordet för dagen. Ett annat ord är ont. Men jag ska nu vila en stund och filura på vad det innebär att ha detta projekt färdigt, njuta lite och filura på ett nytt fast mindre projekt.

Det blir som ett gift, jag vill få ordning överallt. Och det ska jag ha. Det gäller också att passa på när man har kastabortfunktionen intakt.


Men små projekt går ju så fort, en låda här och ett skåp där.. så snart kommer jag att börja sy igen.

Bara en sån sak!

Har ju ett täcke till Fiskebåten på gång, inte mycket kvar faktiskt. Hade gärna velat ha det klart tills Maken kommer hem igen. För sen när vi flyttar ut i stugan vet jag att då blir det bara små projekt.


Utflytten närmar sig... fåglarna kvittrar, solen skiner och gräset grönskar och då närmar sig stugsäsongen med raska kliv..

Vanligtvis hade vi ju flyttat ut vid det här laget men vi kommer ju oss ut om ett par veckor ändå. Inte fy skam! Inte fy skam alls! utan härligt bra *längtar*

;)


Av Ulrika - 18 maj 2009 08:41


Dagen idag har knappt börjat. Och jag som just kommit från gårdagen känns det som. Dagarna bara går. Och fort.

Har stora planer för dagen. Nä, nu narrades jag allt. Jag har tänkt göra klart papperssorteringen idag. Det bör gå galant.

I övrigt har jag inte mycket på tapeten. Maken ringde och meddelade att idag fick dom ingen fisk, så då skulle dom passa på att duscha av sig ett par dygns dynga, fjäll och fisklukt.


Jag skickade ju skyffeln åt dom i fredags, men tror ni jag kom på att skicka lite mer rena kläder? Nix, det gjorde jag inte. Å andra sidan frågade jag om det var något han behövde och han svarade också nix. Fast jag som är en tänkande Kvinna borde ju ha tänkt lite längre än jag gjorde. Lite kallsingar och någon byxa väger ju inte mycket.


Gjort är gjort,

och det som inte blev gjort förblev ogjort.


Gjorde ju paj igår kväll, den blev klar halv elva och herregud så god den blev. Mumsade glatt och insåg ännu gladare att jag har till flera mål, lika goda mål framför mig. Jag är en bra pajkock. Nästan bäst förmodar jag.


Ha en härlig dag alla!

Fridens!

;)

Av Ulrika - 18 maj 2009 08:36


Om man vänder sig om och får se en mycket farlig Heffaklump som stirrar ner på en,

glömmer man ibland vad det var

man hade tänkt säga.


-Nalle Puh-

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se