Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Åskan har gått vidare...

Av Ulrika - 23 maj 2009 15:39


Nu har det åskat färdigt verkar det som. Hade hoppats på lite regn men det haglade bara en kort stund. Ingen vattning av vår obefintliga gräsmatta. Tänkte så gräs igen, det vi sådde ifjol verkar inte ha tagit sig så bra. Vi grävde ju upp tomten och satte in jordvärme så en stor del av gräsmattan försvann.

Vi ska plana till lite här och där, just nu är det lite gropar och små hål på vissa ställen.

Men tanken är att det ska vara en snygg gräsmatta, inga rabatter utan några fina och prydsamma buskar. Sen någon kruka med blommor här och var för att det ska se lite mer bebott ut under sommaren.


Idag har jag städat lite, torkat två fönsters insidor. Jag tog köksfönstrena. Ena är mittemot diskbänken, och det stänker fort på rutan, men det är så fint att stå och titta ut att jag tar det omaket att torka lite oftare.

Sen har vi ju kattsnoret. På ffa två fönster finns fläckar av små kissekatters små nosar som tryckts mot rutan under spaningsuppdrag.

Dessa får man ju torka lite nu och då, vilket jag inte gör så då lever man med dessa fläckar. Nu har vi ju satt in inanpåliggande persienner (breda i trä) vilket försvårar för kattnosarna, dom kan fortfarande se ut men inte gnugga nosen mot rutan.


När det åskade fick jag ju stänga av dator och tv, och då började jag läsa en bok som verkar jättebra. Härligt, har inte haft något intressant att läsa på ett tag. Quiltböcker är ju bra men inte som man läser, man mer bläddrar i dom.

Sommaren är en bokslukarperiod för mig. Läser som en galning.

Maken är rädd jag blir en bokmal ;) fast jag har lovat att hålla mig på mattan och sluta så fort vi kommer hem igen. Och det håller jag minsann.

Av den enkla sanningen att då är jag less. Har läst massor av böcker, både deckare, skönlitterära och lättsammare böcker.

Allt behövs tycker jag.

Sommaren är perfekt för bokläsning, som gjord för att sitta både ute och inne (fast inte samtidigt) och glo i en bok, helst en fängslande en *suckar*

Jag längtar ut...

 
 
Ulla

Ulla

23 maj 2009 16:05

Hej, drog ur kontakterna jag med då åskknallar hörts då och då. Tycker INTE om åska. Men jag tror att den har dragit bort nu, hoppas det i alla fall.
Vad gäller böcker så älskar jag också att läsa bl.a Just nu läser jag en bok som en av mina bloggvänner har skrivit. Nämligen: Annika Banfield. Boken heter "Svarta katten"-Själens tysta budskap. Här är hennes blogg: http://banfield.bloggagratis.se/.

Medans vädret var hipp som happ så pysslade jag med frimärkena, sätter in dem på blad som jag ska ta med till nästa möte med klubben.De har auktion varje gång.
Kram Ulla

http://ladyinblue.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ulrika

23 maj 2009 16:25

Jaså du håller på med frimärken? Det funderade jag på tidigare, var lite intresserad. Nu har jag ärvt en massa frimärken av pappa, endel i album och en himla massa lösa ;) .
Pappa hade tänkt ägna sig åt det efter pensionen men det hann han inte. Tyvärr, för han var väldigt intresserad.

 
Ulla

Ulla

23 maj 2009 23:07

Ja jag håller på med frimärken som hobby, även sonen och hans sambo samlar.De samlar hela världen upp till 1950 och Scandinavien till nutid. Jag samlar mest England och Irland, men även lite annat.
Synd att du inte har intresset nu att samla.

Så har jag släktforskning som hobby också.
Det är JÄTTEINTRESSANT!!!
Läsa böcker tycker jag också om.

Ha en fin morgondag / Ulla

http://ladyinblue.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se