Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Kvinnan satt och tänkte...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15


... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda.

Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes syrum förstås, en självklarhet.


Pengar, tänkte kvinnan, inte ett måste för lycka men skulle ge trygghet inför framtiden. En sjukpension lever man inte på och Makens firma är ingen självskriven lottovinst, så lite pengar skulle trygga framtiden. Nå, om ödet så vill så händer det. Plötsligt hörs det hända.


Kvinnan hade varit lite aktiv under dagen, torkat ett par fönster, skrubbat kattmatshörnet där dom i övrigt renliga katterna hade släpat ut varje tugga på golvet innan dom åt upp den. Kvinnan skakade på huvudet. Hon längtade efter Maken, men det skulle nog dröja en vecka minst innan dom fick ses igen.

Skulle dom vara nykära då när han kom hem? Det spekulerades i detta ämne i grannskapet, men kvinnan tvivlade. Ett par timmar möjligtvis, eller kanske en hel dag. Men så skulle ju vardagen krypa inpå igen.


Persienner skulle monteras, kläder tvättas, bygget skulle färdigställas, livsmedelsgodkännandet skulle fixas och det skulle packas för utfärden till stugan.


 


Själva utflytten oroade kvinnan. Samma visa varje år. Något som är roligt brukar sluta i tårar och bannor från Maken.

Men det är mycket som ska handlas, packas och bäras, sen ska själva flytten genomföras. Bilen ska packas, katter infångas till sina burar, Homer ska skita i buren av stress, de skriker hela vägen fram.

Allt ska bäras ner till båten, sen ska det åkas ut, sen ska allt bäras upp från båten till stugan, stugan ska bäddas, vädras och värmas upp.

Dasset ska fixas iordning och mat packas upp.

Maken tycker det är en rolig uppgift men kvinnan kämpar på till orken och humöret tryter. Det slutar med att kvinnan blir liggande på soffan då ryggen tagit slut, och Maken sitter bredvid och gormar på att hon aldrig tar det lugnt.

Kvinnan ser det hela framför sig och suckar. Hon längtade tills hon blev sjuk. Hon låg gärna på soffan med tårarna rinnandes bara hon var utflyttad och stugan klar. Då hade hon tid att ligga. Ligga och känna lugnet välla över henne.


Det är någon speciellt med att bo därute tänkte kvinnan. Mer naturligt liv liksom. Katterna lever upp och springer ut och in hela tiden. Kattluckan slutar aldrig svänga. Katterna skrattar där dom springer som tokar, upp i träd och in under stugan. Att gå och spana efter spirande blommor i rabatterna är en kär syssla och kvinnan längtade tills plantering.

Kvinnan kom fram till att det är mycket trevligt som väntar runt knuten. Kvinnan log och loggade ut...

 
 
nilla

nilla

23 maj 2009 23:37

Du har väl internet därute på skäret?

http://nillalivet.blogspot.com

 
Stort och smått

Stort och smått

23 maj 2009 23:39

Det låter som att eran stuga ligger väldigt väldigt skönt!
Jag blir lite sugen själv på att få åka iväg och uppleva lugnet...

http://stortosmatt.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 15:39

  Nu har det åskat färdigt verkar det som. Hade hoppats på lite regn men det haglade bara en kort stund. Ingen vattning av vår obefintliga gräsmatta. Tänkte så gräs igen, det vi sådde ifjol verkar inte ha tagit sig så bra. Vi grävde ju upp tomten och...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se