Direktlänk till inlägg 24 maj 2009

Söndagmorgon

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32


Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen.

Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möjliga tid, jag rände som en skogstok omkring och torkade och dammsög. Ofta när jag städade hade jag tvättstugan också, så mellan dammsugartagen sprang jag in i grannhuset och bytte i maskinerna. Slängde upp luckan och slet ut tvätten, in i tumlaren och in med ny tvätt i tvättmaskinerna...

Undan gick det.

Sen när jag var klar så var ändå hela dagen kvar på nåt sätt. Jag for iväg till någon kompis, jag gick ut på långpromenad i härlig förvissning om att jag hade det fint hemma..


Nu är läget annorlunda. Jag orkar inte städa huset på en dag, jag får ta allt i sinom tid liksom. Och det handlar om att välja hela tiden, ska jag bort någonstans så får jag ta det lugnt dagen innan.

Städar jag en dag får jag ta det lugnt efter. Det tar en hel massa jävla tid att ta det lugnt, att hämta krafter igen. Snacka om att vardagen tar tid när man är sjuk.


Då är det annat på stugan faktiskt. Först och främst mår jag bättre på sommaren, känner mig mjukare i kroppen av värmen men själva sommaren lever jag upp av.

Sen om jag ska städa på stugan tar det typ en timme. Mattorna åker ut, jag sopar, jag torkar golv. Klart, en timme max. En och en halv om jag diskar också.

Härligt.


Kraft finns dessutom kvar till annat. Det är en härlig tid och den tar jag verkligen tillvara på. Det är jag tokbra på. Jag och Maken tar verkligen vara på somrarna. Vi far ingenstans på semester eller så, vi vill inte. Vi lever ett mindre hektiskt liv, eller jag iaf, Maken har alltid hundra projekt på somrarna. Då har jag egentid. På somrarna. Maken ränner sunt som en tok på en massa rackel, till fiskebåten, hem och bygger mm..

Men han älskar det. Det är hans vila det. Och jag har min. Med en tekopp och en bok.

That´s life!

 
 
Pia

Pia

24 maj 2009 10:02

Känner i gen mig så väl! Tyvärr måste jag väl säga....var precis som du innan jag blev sjuk,orkade så mycket! Saknar ofta mitt gamla jag...Försöker att leva in nu nuet,göra det bästa av det som finns....

Önskar dig en fin söndag,kram

http://gummanpiasblogg.blogspot.com

 
pillan

pillan

24 maj 2009 10:33

ja du samma gråa väder här !!
Blir helt klart en inne dag, ska försöka att måla lite på en komod som ska få en annan färg.

http://www.pillans.se/wp

 
Anna

Anna

24 maj 2009 11:03

Nu gör du sådär igen... =)

Skriver som om det handlade om mig.
Hög igenkänningsfaktor!

http://annabellan.blogspot.com

 
Ingen bild

Ulrika

24 maj 2009 11:48

Pia, visst är det så att man saknar sitt gamla jag. Men man har liksom bara en sak att göra - anpassa sig, acceptera och göra det bästa av vad man har..

Pillan, lycka till med målningen, bra med inomhusgöra en sån här regnig dag. Jag har massor av inomhusgöra, men ingen vilja ;)

Anna, det är skönt att veta att man inter är ensam *ler*

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 15:39

  Nu har det åskat färdigt verkar det som. Hade hoppats på lite regn men det haglade bara en kort stund. Ingen vattning av vår obefintliga gräsmatta. Tänkte så gräs igen, det vi sådde ifjol verkar inte ha tagit sig så bra. Vi grävde ju upp tomten och...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se