Senaste inläggen

Av Ulrika - 1 maj 2009 17:36


Jo jag har drygt 56 liter jultyg, det är alldeles sant. Och då menar jag i mina ögon fina jultyger, sen har jag en till låda med andra lite mindre fina jultyger. Jag är rik!

Jag har också kattkräk i sängen, tack Homer för att du spydde på pappas sida och inte på min.

Nu har jag förutom en obeboelig och osovelig övervåning så har jag också lakan att tvätta, härligt. Tyckte tvättkorgen var ynkligt halvfull.


Jag har också en katt som har två tuppjuck, ett tokil, två spader och ett spatt. Hon springer som tokig fram och tillbaka, svänger förbi fötterna lite så där i farten, sen drar hon iväg nedför trappen. Det är särskilt kul eftersom jag dammsög nere i morse, och trappen är full med katthår utblandat med spån och damm från röjningen. Tack Allis, för att du livar upp mitt liv.


Sen har jag nostalgichock. Jag har sparat grejer som om jag fick betalt för det. Mammas vaccinationskort från 1943, viktig info där. Min hunds "stamtavla" fast han varit död sen 1988. Otroligt, en massa grejer som bara är skräp. Det finns inte ett uns värde i det.


Varför inte frågar kanske någon. Tja, för att jag inte någonsin tittar på det, jag kollar inte i fotoalbum och ojas över ditten och datten. Jag har nu slängt skiten. Jag har sparat foton från när vi var små alla, och vissa andra minnesfoton förstås. Men foton när jag och mina kompisar festade på någon 30-årsdag, folk jag inte umgås med längre och aldrig kommer att göra... till skräpet med eländet.


Jag känner mig fri!

Det känns härligt. Äntligen!

Och denna gång ska jag göra allt klart och inte kurka på sista upploppet och hiva in allt osorterat för att slippa se eländet.

Nej, jag ska bli färdig.


Sorterar faktiskt upp saker grovt nu, jag vet att det är en stor risk att jag inte sorterar färdigt allt men det spelar ingen roll. Jag kastar och kommer att hitta allt. Det får ta den tid det tar.


Jag känner mig fri!

ANNONS
Av Ulrika - 1 maj 2009 15:31


Jovisst, jag har idag haft en finne i röven, och det irriterar mig i högsta grad. Jag har nämligen varit till Ikea idag också, på 2,5 timmar var jag till Ikea och tillbaka, in på affären och hem, det är inte dåligt. Men tanke på att det är 45 min att köra enkel väg och ett låååångtattgåmoment inne i Ikea tycker jag det var raskt mascherat. Samt att jag fick stanna och handla på hemvägen och även där köa en stund.


På väg dit fick jag en finne i röven. Bakom mig körde en finskregistrerad bil och den hade bråttom, jag som åkt för fortkörning på 2600 kr körde lagligt och fint. Men så vips var den fan bakom mig, körde 3-7 m bakom skulle jag tro, jag körde först mot vägrenen för att släppa förbi men han körde inte om. Jag väntade till tvåfiligt, inget möte och fri sikt men han körde inte om, och då körde han så nära bakom mig att jag blev förbannad. Lite småbroms av mig mitt på E4:an medförde ett större glapp bakom mig. Dumme jäkla fan.

Livsfarligt, otrevligt och ohyfsat.


Nå, väl framme så greppade jag en vagn och körde värsta tokrejset genom butiken, genade där det gick och körde konstant om, tills jag kom till plastbackshörnan. Tio stooora, tio mellan, tio mindre, lock därtill och sen järnet mot kassan.

I flykten kastade jag in några småblommor i vagnen och betalade och iväg. 1300 spänn fattigare men åtskilligt mycket ordning rikare.

I detta hus kommer det snart att råda ordning. Julsakerna ska placeras i plastlådor, kartonger ska bannlysas från mina utrymmen. Inget jäkla tjafs, utan ordning och reda *militäriskt*


Har idag också pratat med vännen F i Malmö i två timmar, hon åker till New York på torsdag, lyckosten. Tänk inte på mig som aldrig varit där, utan förlusta dig du bland sybutiker och central parkar och tänk inte på mig *snyftar*

Jag vill också!!

Jag får ta mig en tekopp och fundera på livets små orättvisor, dom stora struntar jag i, utan nu fokuserar jag på dom små ;)


Fridens på er alla.

;)

ANNONS
Av Ulrika - 1 maj 2009 09:11 

Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut


         - Nalle Puh-

Av Ulrika - 30 april 2009 21:41


Ni bloggare där ute, som har respektivar eller barn som inte bloggar, attention. Jag har en Make som ofta undrar varför jag bloggar, han kan inte fatta vad det är bra för, och det är ju ibland lite knepigt att besvara.

Nu har han dock fattat grejen, nu frågar han istället, ska du skriva om det här??

Japp, kanske det svarar jag då.


Jag ser minsann att han tjuvläser ibland, lite flinande och ibland med menande blickar, jag tror han har börjat vänja sig.... ;)


Av Ulrika - 30 april 2009 21:25


Jag gillar inredningsprogram, av dom flesta sorter, gillar för och efter-bilder. Nu tittar jag på Tinas trädgård och det är ett mysigt program, men jag inser att jag är fullkomligt novis när det gäller trädgård. Jag har bott i hus rätt länge, men då har det varit färdigplanerat och jag är lat av mig. Nu har vi nyplanerad gräsmatta efter jordvärmeanläggningen och rosenbuskarna har gått hädan med hjälp av grävskopan. Nu vill jag inte ha så mycket hemma eftersom vi bor på stugan hela säsongen, men jag vill ha Något iaf.

Funderar på några buskar, fick tips idag på fina färger så jag ska hålla ögonen uppe efter sådana.

Sen har vi stugan, sandbotten med ett par grässtrån ovanpå är byggstenarna. Har gjort en liten perennrabatt men den måste grävas  om, av Maken, jag orkar inte. Lite av kruxet, mycket kan jag inte göra själv och då stannar det, men iår har Maken lovat hugga i.


Sen skulle jag vilja ha en ordentlig köksträdgård därute. Vi har en gäststuga som står oanvänd som vi vill ha bort. Antingen säljer vi den eller så plockar vi isär den och använder det vi kan (läs Maken förstås) och när den är borta får vi fin plats.

Årets stora begivenhet är ju annars kajen. Den är vind och livsfarlig för mig. Man ska inte vara halt och stapplig och gå på den när det har regnat  *huvvaligen*

Denna nya kaj kommer att höja trevnaden oerhört. Men jag vill ju ha lite fint omkring mig också, lite perenner och lite ogräsrensande. Jag vill ha fint och sånt som inte kräver arbete. Ni trädgårdsvänner, tips tas tacksamt emot.

Pigga käcka örter, blommer, gräs och buskar... vad som helst som höjer statusen på uthusmiljön..


Ska kanske sluta titta på sådana program, får bara ideer jag inte kan genomföra av antingen fysiska hinder eller ekonomiska. Jäkla skit, sjukpension vid mina år, kommer ju att få värsta ålderspensionen ju, inte ens en blommande ålderdom har man att se fram emot...

Jag får fixa lite sommarblommor att förgylla min nuvarande pension med.. och inte vänta tills nästa pension ;)


Av Ulrika - 30 april 2009 20:46Om det finns en möjlighet

för flera saker att kunna gå fel,

då kommer det som orsakar största

 skadan garanterat att gå fel först.


-Edward Murphy-

Av Ulrika - 30 april 2009 19:05


Nu är det så här att jag hade idag inhandlat ca 15 lådor/boxar och jag kan nu meddela att efter en kvart så är dom slut.

Japp, hade kunnat köpa trehundra.

Jag bestämde mig för att ta en mellanbox till alla småtjafsgrejer jag har men inte har ordning på, t.ex tändsticksaskar, små boxar, små askar tänkta till smågrejor men som jag aldrig hittar när jag behöver, små kontorsgrejer, klips, allt jox ni kan tänka er. Detta tog jag från diverse skålar, burkar och askar och fyllde i mellanboxen. Vips så var den full. Hm, säger endel va?


En och en halv stor är nu fulla med tyger, tyger som är för fula för att ta plats från finare tyger men för fina för att kastas.

Nu fick jag lite mer plats i ena tygskåpet som kan användas av det tyger som inte ryms i riktiga skåpet. Sen hittade jag märkligt nog en massa kollegieblock, när jag rivit av dom fyra sidor som var skrivna fick jag ju en massa nya block. Och ändå finns inget papper när jag behöver.

Denna box ska jag kalla Kontor, där är register, mappar och diverse kontorsrelaterat.


Detta blir värsta makeovern.

Men jag fick slut boxar. Så resten får jag sätta i påsar tills vidare.

Tänkte ju göra fint under strykbordet, har sytt en gardin som döljer allt därunder och kära vänner där finns organisationering att göra!


Men nu blev jag matt, två säckar skräp blev det idag, en häromdagen, och ännu är jag inte klar.

Hittade några barnklänningar till, sen hittade jag ett barntäcke med spets och små rosa blommor, funderar på att lägga den i Homers bur när vi far ut till stugan (han skiter av stresspanikhetssyndromet) men jag insåg att det nog hamnar i en säck istället *suckar trött*


En tekopp nu och lite frid och fröjd, tack!

;)Av Ulrika - 30 april 2009 15:30


Nu haver jag fyndat på Ikea. Boxar i massor, Snålisboxen var finfina grejer. Men orkar inte kolla mera på dom nu är helt slut.

Men det var trevligt att åka med en kompis dit, jämfört med Maken. Inga "måste du ha en sån nu?" eller favoriten "kan vi inte ta det SEN"

Jag handlade fem stora, sex mindre och fem mini av Snålis, lite andra boxar och två typ kassar med blixtlås, stoora kassar, för sängkläder eller för mig Vadd.


Mitt kvitto blev lååångt. Här räknar vi inte i pengar utan i meter. Hur mycket handlade du? Nja, inte mer än en halvmeter.

Lite småkrafs åkte också mer, det hör ju liksom till, även två persienner till köket som Maken får sätta upp pronto sen han kommer hem.


Jag är nöjd med dagen, förutom att jag imorse upptäckte att jag hade helt slut med blodtrycksmedicin. Jag har fokuserat på Makens medicindoseringar och glömt mina. Naturligtvis var det kö ända ut till E4:an så jag struntade i apoteket, lånade en karta av kompisen, bra med samma medicin. Så kan jag fara i helgen. Nu är jag trött, har ont, men jag är mätt, vi åt nämligen ute så nu är det bara soffan och nåt bra att kolla på - film kanske.


När jag satte igång datorn nyss så upptäckte jag att den fan inte ville starta på vanligt sätt. Tänkte fixa det själv och inte ringa Maken direkt, tryckte nåt F5 typ med hopp om återgång till windows men se icke. Fick ringa Maken som direkt spetsade öronen. TRYCK INGENTING, VAD STÅR DET? röt han morskt, eller röt och röt men jag kände att här provas ingenting på egen hand. Jag var tydligen inne på farliga vägar då, nära nära.

Jag läste lydigt upp allt som stod på skärmen, men han ville korta ner historien, står det någonstans bootmenu (om det nu var det) el.likn?  joo, här kanske. Gör då så och vips kom window fram igen likt en vältajmad gök ur en kokkoklocka.


Suckade lättat. Vi diagnostiserade problemet till en kvarglömd dvd-skiva i, och eftersom den var tom hittade datorn inget att starta upp från och då.. kejk. Jäkla dum maskin egentligen. Den startar upp på vanligt sätt alla gånger utom då en kvarglömd skiva eller usb blir kvar, då tror fanskapet helt plötsligt att NU är det nya bullar som gäller *frustar indignerat* och försöker öppna på ett helt märkligt sätt...


Nå, här är allt lugnt kan jag rapportera, hur är det hos er?

Fridens!

;)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se